fbpx

10 שניות של רושם ראשוני

זמן קריאה כ- 4 דקות

הקדמה: יערה פטאל, מגייסת בכירה ב-SimilarWeb, ישבה ושיתפה אותנו בנסיון שלה אחרי חמש שנים של קריאת מליוני קורות חיים, כתיבת קורות חיים וייעוץ במסגרות שונות.

10 שניות, זה הזמן הממוצע שלוקח לי לקרוא קובץ אחד של קורות חיים. 10 שניות עבורכם לרושם ראשוני.

(מאז שענבר הודיעה לי שאני הולכת לכתוב טור גיוס, ישבתי וספרתי, והופתעתי לגלות שזה באמת ר-ק 10 שניות). זה נשמע קצת, אבל כמה מחשבה הקדשתם אי פעם לפרק הזמן הזה של 10 שניות? כנראה עד לנקודה זו בטור עברו 10 שניות שלמות.

כחלק מצוות הגיוס ב-SimilarWeb בשנתיים האחרונות, החלטתי לשתף אתכם בניסיון שלי בכתיבת קורות חיים, מציאת עבודה ובעיקר במה שביניהם.

אז לא, אין לנו ב-SimilarWeb מערכת סינון אוטומטית כזאת שמסננת לפי Buzzwords, כמו שהרבה מכם חושבים. אם כבר,  לפעמים אנחנו, כמגייסות, חושבות שלכם יש מערכת שליחת קורות חיים אוטומטית ששולחת קורות חיים למשרות שונות ולא בהכרח קשורות.

כן, מייל ה"דחייה" הוא אוטומטי, למרות שאתם יכולים להיות בטוחים שאני שלחתי אותו, אחרי שאני, עם הידע, הניסיון והיכולות שלי, מסתכלת על קורות חיים אחד-אחת, לכל משרה ומשרה.

אז אחרי ההקדמה הזאת, עם הנתון המפתיע הזה, המטרה שלי היא לגרום לכם להבין איך ב-10 שניות אתם יכולים להתבלט, לגרום לי להמשיך להתעניין בסיפור שלכם, להכנס לפרופיל הלינקדין שלכם, להרים את הטלפון, להכיר אתכם עוד ובסופו של דבר גם לגייס אתכם;

תמונות, צבעים, קשקושים וכו׳ - לא עוזרים לכם להתבלט. זה אמנם יכניס לי קצת צבע ברגעים אפורים ושחורים של סינון קורות חיים, אבל לא יגרום לי לחשוב שאתם טובים יותר מאחרים ואולי אפילו להפך - שאתם "מפצים".

אז מה כן עושים?
קודם כל, קוראים את ה-Job Description של המשרה.
לומדים אם זו משרה שיכולה להתאים לכישורים שלכם, לניסיון שלכם ולשלב הבא בקריירה שאתם בונים לעצמכם.
זה בסדר אם אתם לא בטוחים, זה פחות בסדר אם אתם לא עומדים בדרישות.

תדעו להתאים את קורות החיים למשרה לפי הכישורים שיש לכם ולהקפיד על הנקודות הבאות:

  1. סטוריטלינג! תדעו איך לספר את הסיפור שלכם בתוך קורות החיים.
    סטוריטלינג טוב, גורם לנו, המגייסות, גם ב-10 שניות להתחבר אליכם, להאמין ביכולות שלכם ולהאמין שאתם יכולים להתאים לנו.
  2. כתבו את קורות החיים בסדר כרונולוגי, בו הדבר הכי חשוב והכי עדכני יהיה בתחילת הדף עד להכי פחות, בסוף הדף. אצל חלקכם יהיה כדאי לשים את הניסיון האקדמי קודם ואצל חלקכם את הניסיון המקצועי (תלוי במקום שלכם בחיים ובניסיון המקצועי, אל מול זה האקדמי).
  3. כתבו בנקודות מה עשיתם. התחילו ממה שעשיתם הכי הרבה או שהכי רלוונטי למשרה. זה הזמן להשתמש גם בנקודות מתוך ה-Job Description ובמה שהחברה מחפשת.
  4. הבליטו את ה-Buzzwords הרלוונטיים למשרה בכתב מודגש, במקום עליון ומרכזי יותר בטקסט – אלו הדברים שיקפצו לנו לעין ב-10 שניות, שכן לצערי אני כבר עובדת כמו מערכת סינון קורות חיים אוטומטית.
  5. כתבו את שמות החברות שבהם עבדתם בבירור ותבליטו אם זו חברת B2B/B2C בתחום מסוים שיכולה להיות רלוונטית לחברה אליה אתם פונים.
  6. הקפידו לכתוב טייטלים ברורים שמספרים את הסיפור שלכם. אם התקדמתם באותה החברה, תראו שזה מספיק ברור (זה עושה לנו את זה). הקפידו לא לכתוב טייטלים שמכילים שני תפקידים (כי אז לא ברור מי אתם ומה עשיתם) או טייטלים מפוצצים מדי (אלא אם אתם מדגישים שזו הייתה חברה קטנה).
  7. דעו לתמצת ולכתוב את עיקרי הדברים. ניתן לפרט במקומות הנכונים, אך חשוב לצמצם במקומות הפחות רלוונטיים (לרוב כדאי לפרט במקומות העדכניים יותר, ולא להפך).
  8. דף אחד זה מספיק! אנחנו לא מגיעות לדף השני ב-10 שניות.
  9. קורות חיים באנגלית- לחברה גלובאלית שכתבה Job Description באנגלית, כדאי שתכתבו קורות חיים באנגלית כדי שנהיה בטוחים שתוכלו בהמשך גם לכתוב מייל באנגלית.
  10. תחשבו מה אתם עשיתם בחיים שאנשים אחרים לא עשו, מה האקס פקטור שלכם.

בימי הקורונה, התחרות בשוק היא יותר קשה. פחות משרות, יותר מובטלים ולכן יותר קורות חיים למשרה אחת. המשמעות היא שאותן 10 שניות נהיו יותר חשובות ויותר קריטיות עבור כל אחד ואחת מכם.

זו הזדמנות עבורכם לחשוב מה אתם עשיתם בחיים שמבדיל אתכם מכל השאר: הצטיינות, משלחות, קורסים נוספים, תחביבים, ספורטאים מצטיינים, תפקיד משמעותי בצבא, התנדבות מעניינת וכו׳. כל דבר שיגרום לי לרצות להכיר אתכם טוב יותר. 

אם לא עשיתם זה גם בסדר, אבל אז חשבו איך אתם יכולים לנצל את הזמן שיש לכם, בין שליחת קורות חיים אחת לאחרת, כדי לעשות ולהפיק מהתקופה הזאת את הטוב ביותר. אולי תירשמו לקורס וירטואלי, תתנדבו במקום שיכול להיות משמעותי עבורו ועבורכם, תתחילו תחביב חדש, תקראו עוד ספר, תשמעו עוד פודקאסט שיתן לכם השראה, תפגשו עם חברים/מכרים מהתחום. כל מה שיהפוך את התקופה הזאת למשמעותית יותר עבורכם ובסופו של דבר גם עבורי, שקוראת את קורות החיים שלכם, את הסיפור שלכם.

אז מי שמכיר אותי, יודע שאני אוהבת אנשים (ולא כקלישאה). זו אחת הסיבות שבחרתי בעולם של משאבי האנוש.

אני בתפקיד הזה בשביל אנשים, כדי לעזור לאנשים למצוא את האתגר הבא עבורם, ושמחה כל פעם מחדש (גם אחרי 5 שנים בתחום) לקבל את ההודעה/הטלפון מאותו אדם מאושר, אחרי חתימה על חוזה ולקראת התחלה חדשה.

ענבר המדהימה, נתנה לי את ההזדמנות לכתוב טור בנושא גיוס וזו גם הזדמנות עבורי-

הזדמנות לבקש מכם שתקראו את המשרה לפני שאתם שולחים באופן אוטומטי קורות חיים.

הזדמנות להזכיר לכם שאלו בעצם החיים שלכם בדף אחד - הניסיון הצבאי, האקדמי והתעסוקתי שלכם שמייצר את הסיפור שלכם.

לצערי, (באמת לצערי!) את רובכם אני לא מכירה מעבר למה שבחרתם לכתוב בדף הזה, מעבר למה שבחרתם להדגיש. אני לא יכולה לנחש את שבחרתם לא לכתוב, אני לא יכולה לדמיין ואני לא יכולה להשלים את החסר.

זה אתם, וזו אני – מגייסת, שגם כותבת את קורות החיים של עצמה, מחפשת עבודה מפעם לפעם, ורק מחכה לקבל את הטלפון המאושר מכם שמגיע בסגירת מעגל מושלמת ל-10 שניות של סינון קורות החיים שלכם.

וכמו שמישהו חכם פעם אמר לי, כמי שמגיעה מעולמות התנועה -
תנועו לאט, תנועו הפוך, תנועו עקום, רק אל תפסיקו לנוע.

אין תגובות עד כה

כתיבת תגובה

שלחו קו"ח
שלחו קורות חיים

    צרף קורות חיים:
    סוג הארגון המבוקש?
    היקף משרה מבוקשת?
    מיקום גיאוגרפי מבוקש?
    סוג העסקה מבוקש?

    רגע... לפני שאתם הולכים, את קורות החיים שלכם כבר שלחתם?

    תנו לנו לדאוג לכם למשרה מעולה!

      צרף קורות חיים:
      סוג הארגון המבוקש?
      היקף משרה מבוקשת?
      מיקום גיאוגרפי מבוקש?
      סוג העסקה מבוקש?