fbpx

מהו התפקיד האמיתי המסתתר מאחורי תיאור המשרה?

זמן קריאה כ- 2 דקות

אם אתם מחפשים בימים אלה את התפקיד הבא שלכם, יוצא לכם לקרוא מגוון תיאורי משרות. קחו בחשבון שלעתים קיימים פערים בין תיאור המשרה לבין התפקיד בפועל.

תיאור המשרה כפי שמוגדר במודעת הדרושים, לא תמיד משקף באופן מדוייק את המשרה האמיתית.
עובדה פשוטה זו, גורמת תסכול רב בקרב אנשי היי טק, הם מגישים מועמדות למשרות המתאימות לכישורים ולתחומי העניין שלהם, רק כדי לגלות- במהלך הראיון או ביום הראשון שלהם בעבודה כי תיאור המשרה לא שיקף את העבודה בשטח.

לפני קבלת הצעת עבודה, אתם ללא ספק רוצים לדעת פרטים לגבי תחומי אחריות, תיאורי פרויקטים וכמה מרחב תמרון יהיה לכם בעת קבלת החלטות.

3 הפעולות הבאות, יסייעו לכם לקבוע אם המשרה באמת מתאימה עבורכם:

1. תשאלו מה מצופה מכם בתפקיד
במהלך ראיון העבודה, חשוב שתבררו מה מצופה מכם מבחינת ביצועים. מידע זה, יכול לספק תובנות קריטיות לגבי הדרישות היומיומיות של העבודה. בנוסף, תשאלו שאלות פרודוקטיביות על תקציבים, משאבים, סמכות, על נכונות החברה להשקיע בטכנולוגיות חדשות ושאלות נוספות שרלוונטיות לתפקידכם. סוג כזה של דיון חשוב במיוחד אם המשרה הינה חדשה בארגון.

"מה שנעשה בדרך כלל גם נמדד," ולכן חשוב לשאול: "כיצד אתם מודדים הצלחה? "
מנהלי היי טק רבים ישתפו אתכם ביעדים עסקיים או כללים ואבני דרך של פרויקטים ויספרו גם על ביצועי הצוותים ברמה הטקטית או האסטרטגית.

יועצים לעתים קרובות שואלים לפני שהם מתחילים בתהליך ההתקשרות עם הארגון, מה עובד או לא עובד ומה צריך לשפר. גם אתם כעובדים חדשים יכולים לשאול שאלות, כל עוד אתם מדגישים כי המטרה שלכם היא להצליח בתפקיד.
זה בסדר לשאול:
לאילו הישגים אתם מצפים מהאדם בתפקיד זה?
מה אתה יכול לספר לי על העבודה הזו שלא מצוין בתיאור התפקיד?
מול איזה מחלקות בחברה עובדים? גורמים פנימיים וחיצוניים?
למה התפקיד פנוי?

2. סמכו על האינטואיציה שלכם
הגעתם לראיון עבודה וכעת אתם ממתינים שהמראיין יקרא לכם. בעת ההמתנה לראיון, אפשר ללמוד המון. תתבוננו מסביב, ספגו את האוירה הכללית בחברה, שימו לב לאינטראקציות בין העובדים. סביר להניח שתקבלו תמונה כללית שמעידה על ההתנהלות היומיומית בחברה. האם נראה לכם שהמקום והאוירה מתאימים לכם? ברוב המקרים, סמכו על האינטואיציה שלכם.

3.ערכו בדיקת המלצות משלכם
בוס פוטנציאלי יבדוק את ההמלצות שלכם, ולכן כדאי לכם לבדוק את הרקע של החברה. תבררו עם חברים, מכרים, או אפילו עם האדם שאתם עומדים להחליף בתפקיד. כך תוכלו לקבל מידע ממקור ראשון על הפעילות היומיומית המתבצעת, רמות האחריות, מחזור מכירות, עומסי עבודה והתרבות הארגונית בחברה. זוהי גם שיטה מוצלחת לקבל מידע על הבוס העתידי.

מקווים שתקבלו את ההחלטה הנכונה:)
שיהיה בהצלחה!

תגובה אחת

  1. מעולה. לרגע הרגשתי שאני כתבתי את זה כי אלו באמת הדברים שאני עושה בראיונות/ גישושים. אחלה מאמר

כתיבת תגובה

שלחו קו"ח
שלחו קורות חיים

    צרף קורות חיים:
    סוג הארגון המבוקש?
    היקף משרה מבוקשת?
    מיקום גיאוגרפי מבוקש?
    סוג העסקה מבוקש?

    רגע... לפני שאתם הולכים, את קורות החיים שלכם כבר שלחתם?

    תנו לנו לדאוג לכם למשרה מעולה!

      צרף קורות חיים:
      סוג הארגון המבוקש?
      היקף משרה מבוקשת?
      מיקום גיאוגרפי מבוקש?
      סוג העסקה מבוקש?